Blog Textiel24

 1. Wat kun je doen om huisstofmijt in je slaapkamer te bestrijden?

  Wat kun je doen om huisstofmijt in je slaapkamer te bestrijden?

  Huisstofmijt: kleine beestjes die leven in stof, ze zijn zo klein dat je ze met het blote oog niet kunt zien. Ook wanneer jouw huis spik en span is, zijn er gegarandeerd huisstofmijten aanwezig in jouw huis. Ze kunnen geen kwaad, maar het is vooral heel vervelend wanneer je een allergie voor deze beestjes hebt of je hierdoor een geïrriteerde huid krijgt. Hoe je huisstofmijt in je huis kunt tegengaan? En hoe je ervoor zorgt dat je de minste last van ze hebt? We vertellen je er meer over in deze blog!

   

  Hoe weet ik of ik huisstofmijt in huis heb?

  Huisstofmijt zit in ieder huis. Vaak merk je hier pas iets van wanneer je allergisch bent en daardoor vervelende symptomen ervaart. Zo kun je bijvoorbeeld last hebben van hoesten en niezen, astma, eczeem, verstopte of juist een loopneus, jeukende, branderige of tranende ogen, hoofdpijn, benauwdheid en zweten. Huisstofmijten zitten graag in

  Lees meer »
 2. Alles wat jij moet weten over lyocell

  Alles wat jij moet weten over lyocell


  Op zoek naar nieuw textiel voor in de slaapkamer? Grote kans dat je beddengoed van lyocell tegenkomt. Maar wat is lyocell nou eigenlijk en wat zijn de voordelen van deze stof? In deze blog vertellen we je alles wat jij moet weten over lyocell, zodat jij een gegronde keuze kunt maken!


  Wat is lyocell?

  Lyocell is een zachte stof, die wordt gemaakt van het celullose uit houtpulp en houtsnippers. Daardoor is het vergelijkbaar met viscose, maar met het grote verschil dat lyocell op een duurzame manier geproduceerd wordt. Goed voor jou én goed voor de wereld!


  Ben je bekend met Tencel? Dat kan! Tencel is namelijk lyocell, dat door de Oostenrijkse firma Lenzing wordt geproduceerd. Een andere naam voor dezelfde stof dus. 


  De voordelen van lyocell

  • Lyocell is een hele duurzame textielsoort, omdat het gemaakt wordt van cellulose uit houtpulp. Natuurlijke materialen dus! Ook de
  Lees meer »
 3. Je beddengoed en handdoeken wassen met azijn? Dit zijn de voordelen!

  Je beddengoed en handdoeken wassen met azijn? Dit zijn de voordelen!


  Schoon, fris en zacht textiel: heerlijk om onder de slapen en je mee af te drogen. Vaak is dit na veelvuldig wassen van je textiel niet meer zo vanzelfsprekend als bij nieuw textiel. Wil je je textiel zo lang mogelijk schoon, fris en zacht houden? Dan kan azijn de oplossing zijn! In deze blog lees je hoe jij je beddengoed en handdoeken kunt wassen met azijn en wat voor voordelen dit met zich meebrengt. 


  Welk soort azijn kun je het beste gebruiken?

  Er zijn verschillende soorten azijn beschikbaar. Van schoonmaakazijn en natuurazijn tot wijnazijn, appelazijn of het Italiaanse azijn Balsamico. De zwarte kleur van de laatste versie verklapt waarschijnlijk al dat dit niet het soort azijn is waarmee jij je kleding schoon en zacht krijgt! ;-)

  Natuurazijn en schoonmaakazijn kunnen daarentegen beide gebruikt worden voor schoonmaak en het wassen van textiel. Natuurazijn is minder zuur

  Lees meer »
 4. Het is bijna lente: maak je slaapkamer lente-proof

  Het is bijna lente: maak je slaapkamer lente-proof!

   

  De temperaturen lopen weer op en de zon breekt steeds vaker door: de lente komt er weer aan! De hoogste tijd om je voor te bereiden dus, en je slaapkamer mag je hierbij zeker niet vergeten. In deze blog geven we je een aantal tips hoe jij je slaapkamer klaarmaakt voor de lente. 

   

  Voeg pastelkleuren toe

  Pastelkleuren zijn al jaren een trend op woongebied. Zeker in de lentemaanden. Wil jij je huis lente-proof maken en lente in huis halen? Dan kunnen pasteltinten niet ontbreken. Je kunt er voor kiezen een of meerdere muren in je slaapkamer te schilderen, als je toe bent aan iets nieuws. Wanneer je het kleinschaliger wilt aanpakken, kun je aan de slag gaan met accessoires. Ga bijvoorbeeld voor een poster met pastel tinten, een droogboeket of een pastel. 

   

  Kies voor lente-proof bedtextiel

  Een ideaal dekbedovertrek voor de wintermaanden ziet er

  Lees meer »
 5. Het is weer Boekenweek: probeer eens om te lezen voor het slapengaan!

  Het is weer Boekenweek: probeer eens om te lezen voor het slapengaan!


  Van 11 t/m 19 maart is het tijd voor de 88ste Nationale Boekenweek. In alle boekenwinkels krijg je bij aankoop van meer dan €15 aan boeken een gratis Boekenweekgeschenk cadeau. Voor iedereen die ook maar een beetje van lezen houdt is dit dé week om boeken in te slaan en eens lekker te gaan lezen. En wat is er lekkerder dan weg te kruipen in je warme bed en een boek open te slaan? In deze blog lees je waarom meer mensen dat zouden moeten doen!


  De voordelen van lezen

  Het is algemeen bekend dat lezen een positief effect heeft op het menselijk brein. Er zijn veel onderzoeken gedaan die dit effect bevestigen. Zo zorgt lezen voor het verkleinen van de kans op depressie, verkleint lezen de kans op dementie, voelen je je als lezer minder eenzaam dan niet-lezers, hebben lezers een hogere eigenwaarde en zorgt lezen voor minder stress. Ook opvallend; lezen helpt bij slaapproblemen.

  Lees meer »
 6. Slaapkamer trends voor 2023

  Slaapkamer trends voor 2023

  Een slaapkamer is zoveel meer dan de ruimte waar je slaapt. Het is de kamer waar je ‘s avonds met je partner je dag bespreekt, waar op zondagen het ontbijt wordt gegeten, waar boeken worden verslonden en waar series worden gekeken. Oftewel, de plek waar je heerlijk tot rust komt. Een slaapkamer die helemaal is ingericht naar jouw wens is dus geen overbodige luxe. Om je wat nieuwe inspiratie te geven voor de inrichting en aankleding van je slaapkamer, zetten we de slaapkamer trends voor 2023 op een rijtje. 

   

  Gezondheid en ergonomie

  Tot rust komen gaat natuurlijk het best in een slaapkamer waar je lekker kunt slapen. Men wordt hier steeds bewuster van en hecht daarom steeds meer waarde aan ergonomische meubelen. Een goed bed is daarom een must. Ga voor een boxspring of een bed dat je elektrisch kunt verstellen naar jouw wens. 


  Naast de verschillende keuzes wat betreft het bed, kun je op deze

  Lees meer »
 7. 5x Tips voor een romantische slaapkamer met Valentijnsdag

  5x tips voor een romantische slaapkamer met Valentijnsdag

  Het is weer februari, de maand van de liefde! De hoogste tijd om de nodige voorbereidingen te treffen voor Valentijnsdag. Naast een leuk cadeau of presentje is het natuurlijk een leuk idee om je partner te verrassen met een romantische slaapkamer. In deze blog geven we je 5 tips om dat voor elkaar te krijgen!

   

  Tip 1: Lampen uit, kaarsen aan

  Een romantische slaapkamer valt of staat bij de juiste verlichting. De grote verlichting kan daarom uit en de sfeerverlichting of kaarsen kunnen aan.

   

  Tip 2: Maak een romantische Valentijnsdag playlist

  Waar vroeger een zelf opgenomen cassette bandje het toppunt van romantiek was, kom je nu gemakkelijker weg. Maak eenvoudig een playlist met liefdesliedjes op Spotify, of zoek een al gemaakte playlist en voeg hier jouw favoriete nummers aan toe.

   

  Tip 3: Zorg voor een goed dekbedovertrek en een hoop zachte

  Lees meer »
 8. Feel the blues

  Feel the blues

  The blues is alright, the blues is alright
  Can you feel the blues, can you feel it?

  We kunnen ons er iets bij voorstellen dat je deze voelt, want de meest deprimerende dag van het jaar zit er net weer op. Die lange maandag 16-01-2023 is alweer uitgezwaaid maar heeft misschien nog wat zwaarte laten hangen.
  Voor sommigen begon de

  Lees meer »