Het is bijna lente: maak je slaapkamer lente-proof!

 

De temperaturen lopen weer op en de zon breekt steeds vaker door: de lente komt er weer aan! De hoogste tijd om je voor te bereiden dus, en je slaapkamer mag je hierbij zeker niet vergeten. In deze blog geven we je een aantal tips hoe jij je slaapkamer klaarmaakt voor de lente. 

 

Voeg pastelkleuren toe

Pastelkleuren zijn al jaren een trend op woongebied. Zeker in de lentemaanden. Wil jij je huis lente-proof maken en lente in huis halen? Dan kunnen pasteltinten niet ontbreken. Je kunt er voor kiezen een of meerdere muren in je slaapkamer te schilderen, als je toe bent aan iets nieuws. Wanneer je het kleinschaliger wilt aanpakken, kun je aan de slag gaan met accessoires. Ga bijvoorbeeld voor een poster met pastel tinten, een droogboeket of een pastel. 

 

Kies voor lente-proof bedtextiel

Een ideaal dekbedovertrek voor de wintermaanden ziet er heel anders uit dan een ideaal dekbedovertrek voor de lente- en zomermaanden. Ga in de lente voor een licht en luchtig materiaal zoals linnen of katoen. Wanneer je je slaapkamer lente-proof maakt, kun je de winter dekbedovertrekken dus voorlopig achterin de kast laten. 


Meer weten over de verschillende stoffen voor dekbedovertrekken? Lees dan eens onze blog over de verschillende soorten textiel

 

Laat het licht binnen

Licht in de letterlijke en figuurlijke zin van het woord. Figuurlijk in de zin van pastel en lentekleuren en natuurlijke lichte materialen, maar ook letterlijk in de zin van daglicht. De dagen worden steeds langer dus het is belangrijk hier optimaal van te genieten! Gooi die gordijnen open en laad jezelf op met vitamine D!

 

Houd een voorjaarsschoonmaak

Een nieuw seizoen is het ultieme moment je slaapkamer of bijbehorend rommelhok eens flink onder handen te nemen. Struin door je spullen heen en wees creatief wat je met deze oude pareltjes kunt doen. Dat is een stuk duurzamer dan nieuwe spullen in de winkel te kopen. 

Een oud kastje blaas je een nieuw leven in én maak je lente-proof door het te schuren en pastel roze te verven, een oude stoel kun je opnieuw laten stofferen en vintage servies kun je als wanddecoratie gebruiken. Gebruik voor inspiratie Pinterest en denk out of the box. Recyclen en vintage zijn de codewoorden!