Maandelijkse Archieven: Februari 2023

 1. Het is weer Boekenweek: probeer eens om te lezen voor het slapengaan!

  Het is weer Boekenweek: probeer eens om te lezen voor het slapengaan!


  Van 11 t/m 19 maart is het tijd voor de 88ste Nationale Boekenweek. In alle boekenwinkels krijg je bij aankoop van meer dan €15 aan boeken een gratis Boekenweekgeschenk cadeau. Voor iedereen die ook maar een beetje van lezen houdt is dit dé week om boeken in te slaan en eens lekker te gaan lezen. En wat is er lekkerder dan weg te kruipen in je warme bed en een boek open te slaan? In deze blog lees je waarom meer mensen dat zouden moeten doen!


  De voordelen van lezen

  Het is algemeen bekend dat lezen een positief effect heeft op het menselijk brein. Er zijn veel onderzoeken gedaan die dit effect bevestigen. Zo zorgt lezen voor het verkleinen van de kans op depressie, verkleint lezen de kans op dementie, voelen je je als lezer minder eenzaam dan niet-lezers, hebben lezers een hogere eigenwaarde en zorgt lezen voor minder stress. Ook opvallend; lezen helpt bij slaapproblemen.

  Lees meer »
 2. Slaapkamer trends voor 2023

  Slaapkamer trends voor 2023

  Een slaapkamer is zoveel meer dan de ruimte waar je slaapt. Het is de kamer waar je ‘s avonds met je partner je dag bespreekt, waar op zondagen het ontbijt wordt gegeten, waar boeken worden verslonden en waar series worden gekeken. Oftewel, de plek waar je heerlijk tot rust komt. Een slaapkamer die helemaal is ingericht naar jouw wens is dus geen overbodige luxe. Om je wat nieuwe inspiratie te geven voor de inrichting en aankleding van je slaapkamer, zetten we de slaapkamer trends voor 2023 op een rijtje. 

   

  Gezondheid en ergonomie

  Tot rust komen gaat natuurlijk het best in een slaapkamer waar je lekker kunt slapen. Men wordt hier steeds bewuster van en hecht daarom steeds meer waarde aan ergonomische meubelen. Een goed bed is daarom een must. Ga voor een boxspring of een bed dat je elektrisch kunt verstellen naar jouw wens. 


  Naast de verschillende keuzes wat betreft het bed, kun je op deze

  Lees meer »
 3. 5x Tips voor een romantische slaapkamer met Valentijnsdag

  5x tips voor een romantische slaapkamer met Valentijnsdag

  Het is weer februari, de maand van de liefde! De hoogste tijd om de nodige voorbereidingen te treffen voor Valentijnsdag. Naast een leuk cadeau of presentje is het natuurlijk een leuk idee om je partner te verrassen met een romantische slaapkamer. In deze blog geven we je 5 tips om dat voor elkaar te krijgen!

   

  Tip 1: Lampen uit, kaarsen aan

  Een romantische slaapkamer valt of staat bij de juiste verlichting. De grote verlichting kan daarom uit en de sfeerverlichting of kaarsen kunnen aan.

   

  Tip 2: Maak een romantische Valentijnsdag playlist

  Waar vroeger een zelf opgenomen cassette bandje het toppunt van romantiek was, kom je nu gemakkelijker weg. Maak eenvoudig een playlist met liefdesliedjes op Spotify, of zoek een al gemaakte playlist en voeg hier jouw favoriete nummers aan toe.

   

  Tip 3: Zorg voor een goed dekbedovertrek en een hoop zachte

  Lees meer »