Maandelijkse Archieven: April 2023

 1. Wat kun je doen om huisstofmijt in je slaapkamer te bestrijden?

  Wat kun je doen om huisstofmijt in je slaapkamer te bestrijden?

  Huisstofmijt: kleine beestjes die leven in stof, ze zijn zo klein dat je ze met het blote oog niet kunt zien. Ook wanneer jouw huis spik en span is, zijn er gegarandeerd huisstofmijten aanwezig in jouw huis. Ze kunnen geen kwaad, maar het is vooral heel vervelend wanneer je een allergie voor deze beestjes hebt of je hierdoor een geïrriteerde huid krijgt. Hoe je huisstofmijt in je huis kunt tegengaan? En hoe je ervoor zorgt dat je de minste last van ze hebt? We vertellen je er meer over in deze blog!

   

  Hoe weet ik of ik huisstofmijt in huis heb?

  Huisstofmijt zit in ieder huis. Vaak merk je hier pas iets van wanneer je allergisch bent en daardoor vervelende symptomen ervaart. Zo kun je bijvoorbeeld last hebben van hoesten en niezen, astma, eczeem, verstopte of juist een loopneus, jeukende, branderige of tranende ogen, hoofdpijn, benauwdheid en zweten. Huisstofmijten zitten graag in

  Lees meer »
 2. Alles wat jij moet weten over lyocell

  Alles wat jij moet weten over lyocell


  Op zoek naar nieuw textiel voor in de slaapkamer? Grote kans dat je beddengoed van lyocell tegenkomt. Maar wat is lyocell nou eigenlijk en wat zijn de voordelen van deze stof? In deze blog vertellen we je alles wat jij moet weten over lyocell, zodat jij een gegronde keuze kunt maken!


  Wat is lyocell?

  Lyocell is een zachte stof, die wordt gemaakt van het celullose uit houtpulp en houtsnippers. Daardoor is het vergelijkbaar met viscose, maar met het grote verschil dat lyocell op een duurzame manier geproduceerd wordt. Goed voor jou én goed voor de wereld!


  Ben je bekend met Tencel? Dat kan! Tencel is namelijk lyocell, dat door de Oostenrijkse firma Lenzing wordt geproduceerd. Een andere naam voor dezelfde stof dus. 


  De voordelen van lyocell

  • Lyocell is een hele duurzame textielsoort, omdat het gemaakt wordt van cellulose uit houtpulp. Natuurlijke materialen dus! Ook de
  Lees meer »