Het is weer Boekenweek: probeer eens om te lezen voor het slapengaan!


Van 11 t/m 19 maart is het tijd voor de 88ste Nationale Boekenweek. In alle boekenwinkels krijg je bij aankoop van meer dan €15 aan boeken een gratis Boekenweekgeschenk cadeau. Voor iedereen die ook maar een beetje van lezen houdt is dit dé week om boeken in te slaan en eens lekker te gaan lezen. En wat is er lekkerder dan weg te kruipen in je warme bed en een boek open te slaan? In deze blog lees je waarom meer mensen dat zouden moeten doen!


De voordelen van lezen

Het is algemeen bekend dat lezen een positief effect heeft op het menselijk brein. Er zijn veel onderzoeken gedaan die dit effect bevestigen. Zo zorgt lezen voor het verkleinen van de kans op depressie, verkleint lezen de kans op dementie, voelen je je als lezer minder eenzaam dan niet-lezers, hebben lezers een hogere eigenwaarde en zorgt lezen voor minder stress. Ook opvallend; lezen helpt bij slaapproblemen. Wanneer je hier last van hebt, is het dus zeker de moeite waard eens een boek open te slaan in bed. 


Lezen voor het slapengaan tegen slaapproblemen

Waarom lezen dan precies goed is voor je slaap? Lezen zorgt er niet alleen voor dat je gemakkelijker in slaap valt, ook slaap je dieper waardoor de kwaliteit van slaap flink omhoog gaat. 


Ga voor ouderwetse boeken

Tegenwoordig lezen veel mensen boeken op hun tablet of e-reader. Van deze elektronische apparaten komt een blauw ligt dat onze ogen opvangen en doorzenden naar onze hersenen. Dit blauwe licht wordt door ons brein geassocieerd met daglicht, waardoor je slaperige gevoel verdwijnt. Natuurlijk kun je gaan voor een bril met blauw licht filter of het inschakelen van de nachtmodus op je apparaat, maar een ouderwets papieren boek heeft natuurlijk ook z’n charme. 


Boek lezen vóór en ná het slapen

Lezen vóór het slapengaan heeft dus z’n voordelen op jouw slaap. Ook ná het slapen is een boek lezen heel goed! Rustig wakker worden en je brein prikkelen en zo rustig opstarten. Ook pak je hierdoor sneller je mobiel erbij, waardoor je niet direct je dacht begint met een dosis blauw licht. 


Wil jij je slaap verbeteren en écht uitgerust wakker worden? Maak je slaapkamer dan klaar voor de Nationale Boekenweek. Bij Textiel24 bestel je gemakkelijk en snel de mooiste hoeslakens, dekbedovertrekken en hoofdkussens