Je beddengoed en handdoeken wassen met azijn? Dit zijn de voordelen!


Schoon, fris en zacht textiel: heerlijk om onder de slapen en je mee af te drogen. Vaak is dit na veelvuldig wassen van je textiel niet meer zo vanzelfsprekend als bij nieuw textiel. Wil je je textiel zo lang mogelijk schoon, fris en zacht houden? Dan kan azijn de oplossing zijn! In deze blog lees je hoe jij je beddengoed en handdoeken kunt wassen met azijn en wat voor voordelen dit met zich meebrengt. 


Welk soort azijn kun je het beste gebruiken?

Er zijn verschillende soorten azijn beschikbaar. Van schoonmaakazijn en natuurazijn tot wijnazijn, appelazijn of het Italiaanse azijn Balsamico. De zwarte kleur van de laatste versie verklapt waarschijnlijk al dat dit niet het soort azijn is waarmee jij je kleding schoon en zacht krijgt! ;-)

Natuurazijn en schoonmaakazijn kunnen daarentegen beide gebruikt worden voor schoonmaak en het wassen van textiel. Natuurazijn is minder zuur dan schoonmaakazijn, waardoor dit veiliger is voor je wasmachine. 


Hoe was je je textiel met azijn?

Goed om te weten: azijn is de vervanger van je wasverzachter, niet van je wasmiddel. Giet het azijn daarom in het vakje voor de wasverzachter. Eén kopje is voldoende. Gebruik azijn altijd in combinatie met een mild wasmiddel voor het beste resultaat. 


Wat zijn de voordelen van je textiel wassen met azijn?

Schoonmaakazijn of natuurazijn als vervanger van je wasverzachter zorgt voor de volgende voordelen: 

  • Azijn verwijdert kalk uit het water in je wasmachine. Dit ontkalkte water zorgt voor zachter textiel;
  • Azijn verwijdert vieze luchtjes uit je textiel;
  • Azijn zorgt ervoor dat je kleding kleur behoudt en minder snel vaal wordt;
  • Azijn verwijdert gele vlekken uit je witte kleding;
  • Azijn zorgt ervoor dat je kleding en textiel minder statisch wordt;
  • Zeepresten kunnen zorgen voor huidirritatie, maar azijn verwijdert deze zeepresten. 

Wil jij weer schoon, fris en zacht textiel? Dan is wassen met azijn als wasverzachter aan te raden. Het mooiste textiel koop je bij Textiel24.