Maandelijkse Archieven: Juni 2022

 1. Dé essentials voor een dagje strand

  Dé essentials voor een dagje strand

  De temperaturen liepen de afgelopen weken weer flink omhoog. Met die tropische temperaturen is een dagje vertoeven op het strand natuurlijk geen overbodige luxe! In deze blog bespreken we de essentials die jouw stranddag compleet maken.

   

  Hammam doek

  Het belangrijkste aan een dagje strand is natuurlijk de spot waar jij de hele dag kunt genieten. Niet meer weg te denken van het strand (en zwembad) is tegenwoordig de hammam doek. Super licht en luchtig waardoor het niet zoveel ruimte in je tas inneemt. Handig! Daarnaast is een hammam doek vaak van katoen gemaakt waardoor het snel opdroogt en fijn aanvoelt. Gooi ‘m over je stretcher heen of leg ‘m op het zand en bakken maar!

  Extra tip: neem twee hammam doeken mee! Ze zijn ook super fijn om even om te slaan wanneer het wat frisser is of wanneer je je huid even rust wilt gunnen van de f

  Lees meer »
 2. Wegwijs in de wereld van textiel

  Wegwijs in de wereld van textiel

  Katoen, polyester, linnen. Het is nog maar een kleine greep uit de verschillende stoffen die er allemaal zijn. Maar, welke stoffen zijn er allemaal en waarvoor is elke stof het meest geschikt? Soms die je door de bomen het bos niet meer. Say no more! In deze blog zetten we een paar van de belangrijkste textielsoorten op een rijtje.

   

  Katoen

  De veruit meest gebruikte stof, en zeker ook de bekendste, is natuurlijk katoen. Katoen is een zachte vezel die groeit uit de katoenplant. Wanneer het katoen geplukt is wordt het tot draden gesponnen en ontstaat er een zacht en luchtdoorlatend textiel.

  Katoen heeft als grote voordeel dat het niet snel kreukt, waterafstotend en vlekwerend is. Vandaar dat veel kleding, beddengoed en handdoeken in jouw huis hoogstwaarschijnlijk van katoen gemaakt zijn. Kijk maar eens in je kast!

   

  Satijn

  Oké, een beetje valsspelen: veel mensen denken dat satijn

  Lees meer »