Slaapkamer trends voor 2023

Een slaapkamer is zoveel meer dan de ruimte waar je slaapt. Het is de kamer waar je ‘s avonds met je partner je dag bespreekt, waar op zondagen het ontbijt wordt gegeten, waar boeken worden verslonden en waar series worden gekeken. Oftewel, de plek waar je heerlijk tot rust komt. Een slaapkamer die helemaal is ingericht naar jouw wens is dus geen overbodige luxe. Om je wat nieuwe inspiratie te geven voor de inrichting en aankleding van je slaapkamer, zetten we de slaapkamer trends voor 2023 op een rijtje. 

 

Gezondheid en ergonomie

Tot rust komen gaat natuurlijk het best in een slaapkamer waar je lekker kunt slapen. Men wordt hier steeds bewuster van en hecht daarom steeds meer waarde aan ergonomische meubelen. Een goed bed is daarom een must. Ga voor een boxspring of een bed dat je elektrisch kunt verstellen naar jouw wens. 


Naast de verschillende keuzes wat betreft het bed, kun je op deze trend natuurlijk ook inspelen met bijvoorbeeld een verzwaringsdeken of een hoofdkussen dat op de juiste plekken ondersteunt om zo de druk op je ruggenwervel te verminderen. 

 

Felle kleuren en colour blocking

Vrolijke kleuren zijn helemaal in en staan perfect in je slaapkamer. Gekleurde muren, gekleurd dekbedovertrek, gekleurde kussen en accessoires. Ook voor het combineren van kleuren hoef je niet bang te zijn, colour blocking is namelijk een trend die we al jaren terug zien komen. 


Goed om te weten, sommige kleuren hebben een negatieve impact op je slaap, blijkt uit verschillende onderzoeken. Pas daarom op met de kleuren paars, bruin en grijs. Wil je een goede nachtrust en veel slaapuren? Neem dan zeker de kleur blauw mee in je slaapkamer. 

 

Duurzaamheid

Ook duurzaamheid in de slaapkamer is al even in opkomst. Duurzame en natuurlijke materialen komen steeds meer terug. Stoffen gemaakt van gerecycled plastic en natuurlijke materialen zoals bamboe of katoen. Vaak komen deze stoffen voor in aardse tinten, maar deze trend kan natuurlijk ook goed gecombineerd worden met felle kleuren. Door planten toe te voegen geef jij je slaapkamer een nog natuurlijkere uitstraling. 


Is jouw slaapkamer toe aan een make-over of ben je toe aan wat nieuws? De mooiste dekbedovertrekken, kussenslopen en hoofdkussens voor in de slaapkamer shop je bij textiel24.nl!