Feel the blues

The blues is alright, the blues is alright
Can you feel the blues, can you feel it?

We kunnen ons er iets bij voorstellen dat je deze voelt, want de meest deprimerende dag van het jaar zit er net weer op. Die lange maandag 16-01-2023 is alweer uitgezwaaid maar heeft misschien nog wat zwaarte laten hangen.
Voor sommigen begon de dag misschien als another manic monday and you wished it was sunday. Geen zin om uit je bed te komen om de eerste werkdag van de week te beginnen. Eigenlijk wil je het allerliefste weer terug je bed in.

 

Donker en leeg

De gezelligheid van eind vorig jaar met feestverlichting, lekker eten en een gezellige sfeer lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Daar zit je dan in de saaie donkere dry january maand. Als kers op de taart heeft deze maand ook nog eens de meest deprimerende dag van het jaar. Erger kunnen we het niet meer maken deze maand….


Maar wel gezelliger

Is het nog mogelijk dan? Toch nog een beetje gezelligheid? Ondanks alles heeft de Blues geweldige muziek voortgebracht. Laten we beginnen met een lekker plaatje op te zetten.
Wat dacht je van Otis Redding. Blues die door je ziel gaat en je toch kalmeert, dan is Otis jouw man! Hij draagt de titel al in zijn naam: B.B. King de koning van de Blues. Etta James kon er ook wat van, haar levensverhaal is niet voor niets verfilmd: Cadillac Records.


Meer sfeer

Met deze goede muziek op de achtergrond, kunnen we beginnen met de woonkamer gezellig en knus te maken. Zet wat kaarsen op de salontafel en leg wat dekentjes op de bank. Wat kan jou het trouwens ook schelen, pak gewoon een lekker groot slaapkussen van boven. Voor extra support in de blues week hebben we tegenwoordig de Silvana Support Cristal kussens in onze collectie. Want soms kan een zwaar hoofd wel wat extra support gebruiken als je het wil laten hangen in deze zware week.


Healthy comfort food

Cocooning chill plek ingericht? Check! Muziek speelt nog? Check! Dan is het nu tijd voor comfort food. Maar we gaan voor de gezonde variant, want die kerst grammetjes probeer je er nog steeds af te trainen in de gym en er hoeven er niet nog meer bij. Maar dat troostvoer moet natuurlijk wel voldoen aan de volgende eisen: makkelijk, snel, fingerfood en snackable!
Onze smaakpapillen vielen op de volgende comfy snacks: spinazie quesadillas, spinazie en artisjok pizza en zelfgemaakte tortilla chips.


Tip: de Allerhande van de Albert Heijn heeft altijd wel een recept wat snel en makkelijk te bereiden is!


Movie time

Muziek uit, tv aan, lekker cocoonen op de bank, snacks op tafel naast een warme pot kruidenthee en de avond kan beginnen. Goeie film keuzes om lekker in de blues te blijven hangen: Cadillac Records als eerste optie natuurlijk. A star is born met Lady Gaga, of de Titanic die onlangs vanwege zijn 25 jarig bestaan opnieuw uit is gebracht in 3D. Maar de oude versie doet het ook nog prima voor een avondje blues bank hangen. Liever een film die het blues gevoel verdrijft? Dan is School of Rock een optie of het hartverwarmende Babe of het nostalgische Amélie. 


Voel je niet schuldig als je tijdens de film op de bank in slaap valt, deze hele week en zelfs maand mag het!