4x Tips om af te koelen tijdens warme nachten

De maand juli is weer begonnen en dat betekent dat het volop zomer is in Nederland! Heerlijk die zomerse temperaturen natuurlijk, maar voor je nachtrust kan het juist nadelig zijn. In slaap vallen gaat lastiger, je wordt ’s nachts vaker wakker of je word misschien eerder wakker. In deze blog geven we je graag tips om te verkoelen tijdens warme nachten.

 

De dekbed wisseltruc

Hoge temperaturen vragen natuurlijk om een ander dekbed dan lage temperaturen. Zorg er dan ook voor dat je op tijd je dekbed vervangt voor een dunnere variant. Dan hoef je dat om 4:00 uur ’s nachts niet meer te doen wanneer je door de hitte wakker wordt ;-). Wil jij geen gedoe met zomer- en winterdekbedden? Dan kun je natuurlijk ook gaan voor een 4-seizoenen dekbed. Handig!

Is het écht te warm in je kamer en ben je toe aan een momentje van afkoeling? Ga dan ín je hoeslaken liggen en zet je ventilator in de opening die onderaan zit. Je hoeslaken zal zich opblazen met koele lucht waardoor jij heerlijk kunt afkoelen in jouw eigen “tent”.

 

Houd je hoofd, uh voeten, koel

Veel warmte verlies je via je voeten. Het kan daarom helpen je voeten onder het dekbed uit te laten steken. Anderen zweren bij het slapen met natte sokken…

 

Houd de warmte buiten

De warmte in je slaapkamer wordt gedurende de dag opgebouwd. Zorg er daarom voor dat je de warmte buiten houdt. Heb je rolluiken voor de ramen? Doe ze vooral dicht overdag! Op de vraag of je je raam open of juist dicht moet houden gedurende de dag zijn de meningen nog altijd verdeeld. Over het algemeen: houd je ramen overdag dicht en ’s nachts open.

 

Neem een warme douche voor het slapengaan

Ik hoor je denken: een warme douche? Juist! Een koude douche voor het slapen gaan is in de zomer namelijk echt een no-go. Door een warme douche gaat je lichaam juist afkoelen, waardoor jij beter zult gaan slapen. Een warme kop thee voor het slapen gaan kan hierbij ook helpen.