Je was buiten laten drogen? Dit zijn de voordelen!

In het zuiden van Europa en andere warme landen gebeurt het dit hele jaar door: je was buiten laten drogen. In Nederland schieten de temperaturen deze maand ook flink omhoog. Een goed moment dus om je was eens buiten te laten drogen. Dit brengt namelijk heel veel voordelen met zich mee. Laat jij je was nog niet buiten drogen? Na het lezen van deze blog vast wel!

 

Goed voor het milieu én je portemonnee

Je was buiten laten drogen betekent natuurlijk dat je droger minder uren maakt. Zo verbruik je minder energie en dat is goed voor het milieu.

 

Sneller droog

Waar een droger er ongeveer anderhalf tot 2 uur over doet om jouw was te drogen, gebeurt dit met warme temperaturen buiten veel sneller. Vaak is je was na een uurtje al droog.

Extra tip voor de efficiënte wasser: hang je was op met de zwaarste kant naar onder (een spijkerbroek hang je dus op aan de pijpen). Het gewicht zorgt ervoor dat je was met veel minder kreukels zal opdrogen. Dat scheelt je weer tijd met strijken!

 

Je hoeft er niet voor thuis te blijven

Daarnaast blijven sommige mensen liever thuis wanneer hun droger aan staat, in verband met brandgevaar. Wanneer jij je was buiten laat drogen hoef je hier geen rekening mee te houden. Wordt er geen regen voorspelt? Dan kun jij met een gerust hart de deur uit terwijl je was aan het drogen is.

 

Je kleding blijft langer mooi

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je favoriete trui die gekrompen is in de droger. Of die mooie jeans die ineens een stuk valer is geworden. Een droger is natuurlijk hartstikke handig, maar echt vriendelijk voor je kleding is het niet. Hang daarom liever je kleding buiten op. Zo loop je geen risico dat je kleding slijt of krimpt.

Let op: fel zonlicht kan gekleurde stoffen iets laten verbleken. Hang daarom je was binnenste buiten op aan de waslijn.

 

Hang je was dus vooral buiten op en waan je nog even heerlijk in Spanje, in je eigen tuin. Zo kun je extra lang van je “vakantie” genieten! ;-)