3 Tips om jouw slaapkamer zomerproof te maken

De dagen worden steeds langer en de temperaturen stijgen. Dat kan maar één ding betekenen: de zomer komt er weer aan! Het is natuurlijk heerlijk om hier buiten van te genieten, maar in de slaapkamer zijn deze tropische temperaturen niet altijd ideaal. In deze blog geven we je tips om je jouw slaapkamer helemaal zomerproof te maken!|

Tip 1: Schaf een zomerdekbed aan

Natuurlijk kun je ervoor kiezen een dun dekbed voor in de zomer aan te schaffen en een dikker dekbed voor in de winterperiode. Idealer nog is een 4-seizoenen dekbed waar je gemakkelijk de verschillende dekbedden aan elkaar kunt ritsen en zo kunt aanpassen aan het seizoen. Ben jij niet zo’n koele kikker en heb je het ’s zomers vaak te warm in bed? Dan kun je natuurlijk ook gewoon onder een fijn luchtig dekbedovertrek slapen.

Tip 2: De zomer vraagt om andere stoffen

In de winter is het natuurlijk heerlijk om te verdrinken in je warme bed vol zachte kussentjes en dekens in allerlei fluffy stofjes. In de zomer moet je daar natuurlijk niet aan denken! Gooi die sierkussens dus vooral van je bed af en vervang je dekbedovertrek voor een 100% katoenen of linnen versie. Deze stoffen staan bekend om hun luchtigheid en vochtopnemend vermogen. Dat laatste is natuurlijk erg belangrijk in de zomer, wanneer je toch wat meer transpireert.

Extra tip: nu het tijd is voor een nieuw dekbedovertrek kun je direct stilstaan bij welke kleur je zou willen aanschaffen. Een lichte kleur of overtrek met een lichte print staat natuurlijk wel zo fris in je nieuwe zomerproof slaapkamer!

Tip 3: Lucht je kamer voor extra koelte

Je wilt ’s zomers natuurlijk je slaapkamer zo koel mogelijk houden. Allereerst is het belangrijk je ramen in de ochtend open te zetten om te luchten, maar doe dit vooral niet de hele dag. Wanneer je raambekleding hebt kan het ook helpen deze dicht te houden overdag. De koelte blijft dan lekker buiten! Heb jij nog geen ventilator of airco? Met de steeds hetere zomerdagen is dit geen overbodige luxe. Neem deze investering dus zeker eens in overweging.

Om te zorgen dat je kamer fris ruikt, kun je gaan voor een kamerparfum. Waar je in de winter wilt gaan voor warmere geuren als kaneel of houttonen, wil je in de zomer juist gaan voor frisse, bloemige geuren. Zo maak jij jouw zomerproof slaapkamer helemaal af!

Wil jij ook aan de slag met het zomerproof maken van jouw slaapkamer? Neem dan eens een kijkje op onze website. Hier vind je heel veel verschillende dekbedden en overtrekken die hiervoor perfect zijn!